Gothenburg 2075

Session 2017-09-29

The actual scamming of Erika

Tisdag 2045-01-16 (kväll)
Vi väntar till lördag
Lördag 2045-01-20 kl 17
Herr Klank har ådragit sig den fruktansvärda plot cold och inte kan vara med.
Vi åker dir och vakten ringer efter henne. Vi blir insläppta och spanar runt. Vi kommer till hennes lägenhet som är stor och fin. Vi ser mycket riktigt statyetten vi är ute efter samt en massa annat spännande. Sleuth smoothatalkar henne och intervjuar henne och hon tycker det är väldigt trevligt. Blackbird skrider till verket med lite sneaky magi och försöker "övertala" henne att det är vettig idé att ge oss statyettet för att vi ska kunna ta bättre bilder. Hon tyckte att det var en lysande idé och ger oss statyetten vi vill ha. Sleuth smoothtalkar ut oss och vi ursäktar oss omgående. Han upptäcker också en autograf på statyn. På vägen ut ska vi vara smidiga och se oskyldiga ut, vilket Blackbird misslyckades med. Vakten upptäcker honom, men Sleuth smoothtalkar bort det. Vi hoppar in i Forden och kör iväg.
Väl tillbaka i vårt tillhåll ringer vi Mr Johnsson. Han vill möta oss om två timmar på Kaptenen med statyetten. Vi slår in den i ett bra paket och tar oss till Kaptenen. Vi träffar Mr Johnsson och överlämnadet gick smidigt. Vi fick deg. 40 000 creds. Delas lika rakt av (inkl herr Klank).
<Karma rewards>
 - 6 karma för avklarat uppdrag (inkl herr Klank)
</Karma rewards>
<En veckas downtime>
Blackbird summonade lite spirits (det gick sådär). Sedan påbörjade han initiationen.
Gurkan submergade och lärde sig ett rolgit echo.
</En veckas downtime>
Lördag 2045-01-27
Mr Cutter har ett möjligt uppdrag åt oss. Vi träffar en varulv i ett virtuellt runkbås. Vi ska hämta ett mål (som är levande och villigt) från en "secure research facility", BT research. Vi ska få 40k för det.
Vakter 4 mellan 0.5 och 15, 4 mellan 11 och 21, 2 st mellan 20 och 06, 1 byggnad, 3 våningar, 20×40 meter. Forskningen kan mycket väl vara farlig. Det behöver vara avklarat senast söndag 2045-02-07. Rummet är B203 (i källaren). Sleuth försöker få fram en upfront payment. Mr Johnsson säger nej, men håller på att försäga sig. Vi pressar honom lite mer Sleuth och Gurkan ser att han är väldigt ivrig att få detta gjort. Han avslöjar att på onsdag kommer vakterna ha en utbildningsdag. De flesta vakterna kommer vara i två konferensrum på övervångingen.
Gurkan googlar i vanlig ordning. BT research, utåt sett är det ett FoU-företag inom IT-tecknologi, men även lite biotech, men verkar väldigt hemlighetsfullt. Gurkan frågar sedan The Helix och betalar 500 NYen och får reda på att företaget har kopplingar till Neonet. Med hjälp av Gurkans egna kunskap om Neonet kommer han fram till att dom troligen sysslar med AI. Sleuth frågar sin polare Brainiac och han trodde att dom sysslade med cybernetics. Gurkans polare Gaston tror samma sak.
Sleuth använder lite street knowledge för att ta reda på hur det ser ut med gäng runt Argered och dit vi ska. Det ser inte extremt bra ut, men inte omöjligt.
Sleuth funderar med security tactis och kommer fram till att dom antagligen har ett visst yttre försvar (troligen passivt), eftersom det ligger i vildmarken.
Vi beslutar att åka dit vid någon rimlig tid.
Gurkan skickar ut Böb och får veta att det är väldigt många comlinks (fler än 50). Det fanns även en host.
<Karma rewards>
 - 2 session karma till alla fysiskt närvarande
 - 1 bonus-karma till Thomas för kommentaren om varuvlar och runkbås.
</Karma rewards>

Comments

Dagens citat av Thomas: “Vi får ett uppdrag av en varulv i ett runkbås”

Sjöskum ska kolla om dependency gäller enbart skills, eller om det även gäller attributes och annat.
Sjöskum ska kolla hur mycket stun damage man blir av med över tid.
Sjöskum ska kolla om man kan köra control rig på en drone eller vehicle som man inte själv äger.
Sjöskum ska kolla upp exakt hur kontakter funkar.
Sjöskum ska kolla upp vision with materiliazation.

Session 2017-09-29
 

Jag ska även kolla upp hur lätt det är att upptäcka att någon använder magi.

Session 2017-09-29
 

¤ Dependents: Hittar ingenstans där det förklaras närmare så jag kör med SL ruling (mao, jag bestämmer ^^). Jag kommer att köra med vad jag tror man menar, vilket innebär att det gäller även attribut och annat.

¤ Stun: Core Rulebook p. 207. Body + Willpower / timmes vila.

¤ Control rig och ägarskap: Core Rulebook p. 266, ägare eller 3 marks.

¤ Kontakter: Reglerna lite komplicerade, egna anpassade regler under husregler. Kortfattat, SL bestämmer ^^

¤ Materialization: Core Rulebook p. 314. och p. 398. Manifestation och Materialization är två olika saker. Lite svårtolkat, men jag säger att man fortfarande ser “astralt” i båda fallen, men att man (eller snarare spiriten) även kan se “fysiskt” under Materialization, dock med minus 2.

Session 2017-09-29
 

¤ Perceiving Magic: Core Rulebook p. 280. Den som försöker upptäcka magi (eller som bara utsätts för det eller liknande) slår Perception + Intuition [Mental] med
(spellcasting skill rating – spell force) som Threshold.

Session 2017-09-29
Sterna

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.